Iedereen die een medicijn gebruikt, moet daarop kunnen vertrouwen. Dat is de missie waar we bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken, in Nederland én in Europa. Wij beoordelen de werkzaamheid en de veiligheid van medicijnen, om te bepalen of ze op de markt mogen komen. En ook na toelating houden we risico’s en bijwerkingen van een medicijn nog scherp in de gaten.
Goede medicijnen, goed gebruikt. Dat is de kern van ons werk!
De beslissing of een medicijn werkzaam en veilig genoeg is, wordt niet licht genomen. Binnen het CBG bestaan verschillende overlegstructuren, om te borgen dat er niets over het hoofd wordt gezien. Zo is er maandelijks een vergadering waar het voltallige College bij elkaar komt, maar zijn er ook in kleiner verband overleggen zoals bijvoorbeeld wekelijks met de Collegevoorzitter, een periodiek overleg gericht op wetenschappelijk advies en het zgn. pharmacovigilance overleg.
Het College wordt hierin ondersteunt door de tweede secretarissen en de adviseurs Collegezaken. Als team zorgen ze – onder andere - voor de voorbereiding, inhoudelijke advisering en verslaglegging van de verschillende overleggen.
Als adviseur Collegezaken draag je bij aan consistentie in deze multidisciplinaire besluitvorming. Dat betekent dat je goed luistert, feilloos hoofd- en bijzaken onderscheidt en heel veel informatie terugbrengt tot de kern van de zaak. Je let daarbij scherp op kruisverbanden die je in de verschillende overleggen herkent.
Je belangrijkste taak als adviseur Collegezaken is zorgen dat het proces rondom besluitvorming soepel verloopt.
Je woont verschillende overleggen bij en zorgt voor de verslaglegging en de terugkoppeling. Daarbij breng je orde en structuur aan in de veelheid van informatie die aan bod komt (je kunt eventueel werken met geluidsopnames). Jouw verslag geeft uiteindelijk een compleet beeld van alles wat er wel of juist niet is gezegd. In de terugkoppeling signaleer je kruisverbanden en pak je waar mogelijk (regulatoire) actiepunten op, of zoek je informatie uit die betrekking heeft op eerdere besluiten. Inhoudelijk stem je dit af met de tweede secretarissen.
Hiernaast neem je het voortouw in activiteiten zoals het bijhouden of herzien van werkinstructies en beleidsdocumenten.
Op langere termijn is de verwachting dat automatisering gaat helpen in de verslaglegging. Je werkzaamheden zullen in dat geval verschuiven naar meer inhoudelijke advisering.
De afdeling Bestuurlijke Zaken & Geneesmiddelgebruik (BZGG) bestaat uit circa 20 betrokken en gedreven collega’s, verdeeld over meerdere subteams. De afdeling omvat onder andere bestuursadviseurs, tweede secretarissen, apothekers (geneesmiddelgebruik), de ambtelijk secretaris en adviseurs Collegezaken.
De diverse teamleden werken hybride, waarbij je gemiddeld 2 of 3 dagen op kantoor in Utrecht aanwezig bent. Er is frequent onderling overleg en de werksfeer in het team is professioneel en samenwerkingsgericht.
Voor een goede match met de functie neem je werkervaring mee waarin je je “helikopterview” hebt ontwikkeld: een overstijgende blik waarmee je een complex werkgebied overziet. Concreet betekent dat bijvoorbeeld het herkennen van belangen en kruisverbanden in ingewikkelde zaken, het anticiperen op pieken (met strikte deadlines) in de werkdruk of het tijdig signaleren van allerlei actiepunten voor verschillende stakeholders.
Je bent erg sterk in het analyseren wat hoofd- en bijzaak is, en je kunt structuur aanbrengen in grote hoeveelheden informatie. Je schrijft graag en je kan de kern van zaken kort en bondig benoemen. Je beseft hoe belangrijk verantwoording afleggen is in de context van dit werkgebied. Je hanteert daarom strikte deadlines voor jezelf.
Verder beschik je over de volgende kwalificaties:
Wil je nog meer weten over onze arbeidsvoorwaarden, kijk dan op cao Rijk en het Personeelsreglement van het ministerie van VWS
Neem voor meer inhoudelijke informatie over de functie contact op met Jasper-Hugo Brouwers, Afdelingshoofd BZGG, via tel. 088 2248 251. Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jessica Khamis, sr. recruiter, via tel. 06 3102 0598.
Mailen kan natuurlijk ook: werving@cbg-meb.nl
We kijken uit naar jouw sollicitatie (cv en motivatie), gebruik daar de digitale “solliciteer” knop voor. Binnen drie werkdagen na sluiting van de publicatietermijn mag je een inhoudelijke reactie verwachten. Een selectieprocedure bij het CBG bestaat meestal uit 2 gespreksrondes die we het liefst op ons kantoor in Utrecht plannen.
Klik hier voor meer informatie over het D&I beleid van de rijksoverheid